Sałatka z rukwi wodnej

Sałatka z rukwi wodnej
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
4 garści rukwi wodnej bez łodyżek
oliwa z pierwszego tłoczenia
ocet winny z szampana
sól i pieprz
2 łyżki drobnych zielonych winogron
garść pokrojonych, uprażonych migdałów

Przygotowanie:
Wymieszać rukiew z oliwą, octem, solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać migdałami i winogronami.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.




 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA