Roger Mooking

Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

3 pomarańcze podzielone na cząstki

¼ czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plastry

½ bulwa fenkułu pokrojona w cienkie plastry

2 łyżeczki octu z białego wina

½ pęczek mięty (liście)

1/3 szklanki plastrów migdałów

sól



Sałatka z pomarańczy i fenkułu:

Do miski włóż pomarańcze, czerwoną cebulę, fenkuł i dodaj ocet. Dopraw solą i dobrze wymieszaj.

Przed podaniem dodaj miętę i migdały.



powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.