Ainsley Harriot

Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pomarańcza

fenkuł

czerwona cebula

czarne oliwki

oliwa extra vergine

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Bulwę fenkuła pokroić na cienkie plasterki, a listki posiekać. Pokroić drobno cebulę. Usunąć pestki z oliwek. Na talerzu ułożyć plaster pomarańczy, na niej plasterki fenkuła i cebulę. Na wierzchu położyć kilka oliwek. Posypać posiekanymi listkami fenkuła i skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Wietnamska sałatka z pieczonym kurczakiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Aromatyczna czerwona kapusta z żurawinami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.