Sałatka z plasterków warzyw

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z plasterków warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Dobrać barwne warzywa, np. cukinię, marchewkę, czerwone i żółte buraki, fenkuł, kalarepę, seler, szparagi, rzodkiew. Obrać warzywa, które tego wymagają. Bulwy pokroić w cienkie plastry na krajalnicy, a warzywa takie jak szparagi - obieraczką.

Wymieszać wszystko prócz buraków w misce z oliwą, dodać dwie garści posiekanego koperku i skórkę z cytryny. Doprawić solą morską, grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Ułożyć na półmisku, ozdabiając plasterkami buraków.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Kerabu (sałatka z kiełków fasoli)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Caprese
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z gruszek i awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

patusia22

postów: 9

14.04.2015 15:57

CYTUJ

Zdrowa i pyszna propozycja :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.