Kylie Kwong

Sałatka z pikli z bambusa, piersi kurczaka i homara


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.1) Bambus
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Sałatka z pikli z bambusa, piersi kurczaka i homara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

żywy homar

o wadze około 700g

90g pikli z bambusa (patrz: przepis w tekście)

dwie gotowane piersi kurczaka (sposób przygotowania na końcu przepisu)

szczypta białego pieprzu

oliwa extra vergine

 

 

Przygotowanie:


Włożyć homara na godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć i włożyć do osolonego wrzątku, gotować przez 5 minut. Delikatnie wyjąć i odsączyć, zostawić do ostygnięcia.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.