Sałatka z piersią gołębia i kaszanką na ciepło

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z piersią gołębia i kaszanką na ciepło
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 piersi gołębie

400 g kaszanki

200 g wędzonego boczku

mąką z solą i pieprzem

3 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

sok z 1 cytryny

zielona sałata

 

 

Przygotowanie:


Obtocz piersi w mące z solą i pierzem i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Zdejmij je z patelni i odłóż. Usmaż boczek aż zrobi się chrupiący. Dodaj rozdrobnioną kaszankę i podgrzej ją. Przełóż wszystko na talerz, a na tę samą patelnię wlej ocet z sherry lub balsamiczny, żeby ją zdeglasować. Polej sosem boczek i kaszankę. Na czystym talerzu połóż liście sałaty, kaszankę i boczek. Na wierzchu – pokrojoną w plasterki pierś. Dopraw sałatkę sosem vinaigrette.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.