Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z pieczonej marchewki z tofu w dressingu sojowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

8 marchewek

2 łyżki miodu

3 łyżki sos sojowego jasnego

3 ząbki czosnki

3 łyżki świeżo siekanej kolendry

sok z połowy cytryny

3 łyżki oleju

1 kostka tofu

garść kiełków słonecznika

garść prażonych pestek słonecznika





Przygotowanie:

Obrane marchewki kroimy wzdłuż na 4 i pieczemy do zezłocenia. W tym czasie przygotowujemy dressing. Łączymy miód z sokiem z cytryny, sosem sojowym i utartym czosnkiem i powoli wlewamy olej cały czas mieszając. Doprawiamy siekaną kolendrą. Tofu kroimy w grubą kostkę. Łączymy wszystkie składniki i podajemy dekorując kiełkami słonecznika.

powrót

Podobne przepisy

Kerabu (sałatka z kiełków fasoli)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Sałatka z pomidorów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Meksykańska sałatka ze smażonym kurczakiem
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.