Sałatka z pęczakiem i fariką

Sałatka z pęczakiem i fariką
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • pół filiżanki ugotowanego pęczaku
  • pół filiżanki ugotowanej fariki
  • ugotowany na parze i pokrojony w kostkę burak
  • pół filiżanki ugotowanej i pokrojonej w kostkę dyni
  • ugotowane ziarna z jednej kolby kukurydzy
  • pół filiżanki świeżych posiekanych ziół
  • 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika skropionych łyżeczką tamari
  • łyżeczka sumaku
  • sok z cytryny
  • łyżeczka octu balsamicznego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pęczak, farikę, dynię, ziarna kukurydzy, słonecznika i zioła wymieszać. Przyprawić sumakiem, octem i sokiem z cytryny. Całość posypać pokrojonym w kostkę burakiem. Podawać ciepłe albo w temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA