Jola Słoma

Sałatka z mozzarellą


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 4843

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/2 sałaty lodowej

1 czerwona papryka

garść liści rukoli

1 kulka mozarelli 125g

5 dag orzeszków pinii

1 łyżka octu jabłkowego

1 łyżka oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

Na liściach sałaty lodowej układamy pokrojoną w plastry mozzarellę, pokrojoną w paski paprykę, liście rukoli. Posypujemy podprażonymi przez chwilę na suchej patelni orzeszkami pinii. Polewamy octem jabłkowym i oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z kokosowym „makaronem”
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Kiszona kapusta
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z bresaolą
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z fenkuła
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sałatka różowa
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.