Sałatka z młodych jarzyn

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka z młodych jarzyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

sól i pieprz

8 młodych marchewek

110 g groszku śnieżnego

110 g szparagów

6 przekrojonych rzodkiewek

110 g żółtej fasolki

110 g młodej rzepy

175 g łuskanego grochu

2 łyżki masła

kilka garści posiekanych świeżych ziół (estragon

szczypior

natka pietruszki itp.)

 

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Blanszować jarzyny po kolei, kolorami (jak pranie), schładzając w lodowatej wodzie. Odsączyć.
Stopić masło na patelni. Wymieszać w nim jarzyny, żeby się podgrzały. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w ziołach.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.