Sałatka z mleczy z pancettą i cydrem

Sałatka z mleczy z pancettą i cydrem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę na dużej patelni, na średnim ogniu. Pokrój plasterki pancetty na kawałki i podsmaż, aż będą chrupiące. Przełóż je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i wylej prawie cały tłuszcz z patelni – oprócz ok. 2 łyżek. Dodaj szalotki i podsmażaj 2 min. Dodaj liście mleczu i tymianek, wymieszaj, wlej cydr, dodaj rodzynki i mieszając blanszuj bez przykrycia, aż liście zmiękną (ok. 5 min). Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA