Gary  Mehigan

Sałatka z makaronu orechiette i fenkułu


Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z makaronu orechiette i fenkułu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

250 g makaronu orechiette ugotowanego al dente (8 min.)

5 łodyg młodych fenkułów

5 kwiatów cukini rozciętych na pół

1/2 fenkułu startego na tarce

2 białe brzoskwinie pokrojone na kawałki

10 gałązek rukwi wodnej

200 g świeżego, koziego sera

1 łyżka octu z sherry

1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia

sól do smaku

garść liści pachnotki bazyliowatej do przybrania



Przygotowanie

Blanszować łodygi fenkułów i kwiaty cukini przez 6 sekund we wrzątku, schłodzić w wodzie z lodem.

W misce wymieszać wszystkie składniki, poza makaronem i serem. Doprawić do smaku solą. Odcedzić makaron, skropić oliwą, wymieszać, dorzucić do miski, wymieszać. Na środku talerzy rozsmarować ser. Położyć na wierzchu sałatkę, przybrać listkami pachnotki bazyliowatej. Nie należy dodawać pieprzu, bo rukiew wodna ma pieprzowy smak.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z grillowanego fenkułu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.