Bill Granger

Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół pieczonej kaczki (lub kurczak albo grillowana wieprzowina)

groszek cukrowy (lub szparagi czy zielona fasolka szparagowa)

ogórki

dymka

strączki papryczki chili

makaron spaghetti

świeża mięta i kolendra

 

 

Przygotowanie:


Zdjąć skórę i pokroić mięso w cienkie paseczki, resztę porozrywać palcami. Makaron ugotować al dente, odcedzić i przelać zimną wodą. W czasie, kiedy się gotuje makaron przygotować dressing. Wymieszać składniki starannie, żeby cukier się rozpuścił, dodać dymkę pokrojoną na skos w duże kawałki. Z groszku usunąć skórkę i pokroić w ukośne kawałki i zblanszować. Ogórki pokroić w ukośne plastry. Makaron, ogórki i groszek włożyć do miski, dodać kawałki mięsa, posiekane strączki chilli i listki kolendry i mięty, włożone uprzednio na chwilę do zimnej wody. Polać dressingiem i wymieszać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.