Annabel  Langbein

Sałatka z kukurydzy i izraelskiego kuskusu


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (oc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z kukurydzy i izraelskiego kuskusu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 szklanki izraelskiego kuskusu (można użyć zwykłego)

4 kolby kukurydzy

1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach

½ szklanki uprażonych płatków migdałowych

2 łyżki świeżych listków kolendry



Dressing:

3 łyżki oleju o neutralnym smaku

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka mielonych ziaren kminu

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować kukurydzę do miękkości w osolonym wrzątku. Ostrym, ciężkim nożem ściąć ziarna. Wrzucić je do miski razem z ostudzonym kuskusem, marchewką, migdałami i kolendrą.

W małym słoiku wymieszać olej, sok z cytryny, kmin, sól i pieprz. Skropić składniki, wymieszać i podawać.





@Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Lawendowa sałatka z kiwi
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z czarnych alg
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.