Tobie  Puttock

Sałatka z kraba i melona


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z kraba i melona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1-2 małe strączki chili Scott bonnett

½ łyżki sosu rybnego

2 soczyste limonki

1 łyżka białego cukru

300 g świeżego mięsa krabów

400 g arbuza

1 garstka świeżych liści kolendry, umytych i grubo posiekanych



Przygotowanie

Włóż chili do moździerza i zmiażdż na pastę, dolej sos rybny, a następnie tyle soku z limonki, aż ostry i kwaśny smak się zrównoważą. Dopraw cukrem. Zalej mięso krabów dressingiem z moździerza. Wyjmij łyżką miąższ z arbuza, rozłóż na talerzach, a na wierzch nałóż doprawione krabowe mięso i przybierz kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.