Tobie  Puttock

Sałatka z kraba i melona


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sałatka z kraba i melona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1-2 małe strączki chili Scott bonnett

½ łyżki sosu rybnego

2 soczyste limonki

1 łyżka białego cukru

300 g świeżego mięsa krabów

400 g arbuza

1 garstka świeżych liści kolendry, umytych i grubo posiekanych



Przygotowanie

Włóż chili do moździerza i zmiażdż na pastę, dolej sos rybny, a następnie tyle soku z limonki, aż ostry i kwaśny smak się zrównoważą. Dopraw cukrem. Zalej mięso krabów dressingiem z moździerza. Wyjmij łyżką miąższ z arbuza, rozłóż na talerzach, a na wierzch nałóż doprawione krabowe mięso i przybierz kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.