Marta Dymek

Sałatka z komosy z pieczonymi batatami i czerwoną cebulą


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka z komosy z pieczonymi batatami i czerwoną cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki komosy ryżowej

¾ szklanki wody

2 plastry cytryny

spora szczypta soli

1 upieczony batat, pokrojony w kostkę

1 cebula, upieczona w dwóch połówkach

 

Sos:

3 łyżki oliwy

1 łyżka dobrego octu, najlepiej balsamicznego

1 łyżka syropu klonowego

¼ łyżeczki ostrej papryki

¼ łyżeczki papryki wędzonej

spora szczypta soli

 

do podania: podprażone pestki dyni, posiekana kolendra

 

Przygotowanie:

W garnku ugotować komosę z cytryną, w proporcji szklanka komosy na 1,5 szklanki wody. Ugotowaną zdjąć z ognia i zostawić pod przykrywką na 5 minut.
W małej szklance wymieszać sos.
Wszystkie składniki połączyć, posypać pestkami dyni i gałązkami kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Som tam z mięsem perłopława
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sałatka z kaczką i papają
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z ziemniaków, krewetek i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Sałatka ziemniaczana z pięcioma ziarnami
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka jesienna z wołowiną i kasztanami jadalnymi
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.