Sałatka z komosy z pieczonymi batatami i czerwoną cebulą

Sałatka z komosy z pieczonymi batatami i czerwoną cebulą
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki

Składniki:

  • ½ szklanki komosy ryżowej
  • ¾ szklanki wody
  • 2 plastry cytryny
  • spora szczypta soli
  • 1 upieczony batat, pokrojony w kostkę
  • 1 cebula, upieczona w dwóch połówkach
Sos:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka dobrego octu, najlepiej balsamicznego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej
  • spora szczypta soli
do podania: podprażone pestki dyni, posiekana kolendra

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku ugotować komosę z cytryną, w proporcji szklanka komosy na 1,5 szklanki wody. Ugotowaną zdjąć z ognia i zostawić pod przykrywką na 5 minut.
W małej szklance wymieszać sos.
Wszystkie składniki połączyć, posypać pestkami dyni i gałązkami kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA