Sałatka z kokosowym „makaronem”

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z kokosowym „makaronem”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 cukinie

1 marchewka

1 świeży kokos albo 2 filiżanki wiórków kokosowych

1 czerwona i 1 żółta papryka pokrojone w pasku

1 łyżka arame namoczonych w wodzie (odsączyć, wodę zachować)

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

2 łyżki soku z limetki

skórka z 1 limetki

1 łyżeczka sosu rybnego (w wersji wegańskiej łyżeczka soli)

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę poszatkować na krajalnicy. Świeży kokos poszatkować na długie, wąskie paski. Połączyć wszystko z pozostałymi składnikami. Odstawić na 30 minut do zamarynowania. Jeśli sałatka jest zbyt sucha, dolać trochę wody z arame.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka curry z gruszkami
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z grillowanego fenkułu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z zielonej papai
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.