Adriana Marczewska

Sałatka z kalafiora, truskawek, szczawiu i wędzonego halibuta


Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

odsłon: 974

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kalafior

kawałek wędzony halibuta

truskawki

szalotka

szczaw

sól

pieprz

sok z cytryny

oliwa

czosnek niedźwiedzi

szczypior

2 krążki sera koziego

jogurt grecki

Przygotowanie:

Z surowego kalafiora wykrawamy różyczki, siekamy je i mieszamy z halibutem, pokrojonymi truskawkami, szalotką i szczawiem.
Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
Czosnek niedźwiedzi i szczypior siekamy.
Obtaczamy w ziołach okrągły serek, najlepiej kozi. Dodajemy łyżkę jogurtu greckiego.

powrót

Podobne przepisy

Wietnamska sałatka z makaronem ryżowym, orzechami i kurczakiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z brokułów z migdałami i rodzynkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z pieczonych cytryn i fregoli
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka nicejska z łososiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

banhan

postów: 5

23.03.2016 15:58

CYTUJ

dobrze się zapowiada;) keidyś jadłem sałatkę z ogórka zielonego i kalafiora i duża ilością koperku - pyszności

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.