Adriana Marczewska

Sałatka z kalafiora, truskawek, szczawiu i wędzonego halibuta


Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

odsłon: 1024

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kalafior

kawałek wędzony halibuta

truskawki

szalotka

szczaw

sól

pieprz

sok z cytryny

oliwa

czosnek niedźwiedzi

szczypior

2 krążki sera koziego

jogurt grecki

Przygotowanie:

Z surowego kalafiora wykrawamy różyczki, siekamy je i mieszamy z halibutem, pokrojonymi truskawkami, szalotką i szczawiem.
Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
Czosnek niedźwiedzi i szczypior siekamy.
Obtaczamy w ziołach okrągły serek, najlepiej kozi. Dodajemy łyżkę jogurtu greckiego.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z brokułów z migdałami i rodzynkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka ziemniaczana
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka ze świeżymi figami i grillowanym kozim serem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

banhan

postów: 5

23.03.2016 15:58

CYTUJ

dobrze się zapowiada;) keidyś jadłem sałatkę z ogórka zielonego i kalafiora i duża ilością koperku - pyszności

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.