Sałatka z kaczką i papają

Sałatka z kaczką i papają
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • Marynata:
  • ćwierć filiżanki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka startego imbiru
  • ćwierć filiżanki mirinu
  • 2 łyżki posiekanej natki kolendry
2 piersi kaczki
Dressing:
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • 2 łyżki mirinu
  • 2 łyżki wina ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ćwierć filiżanki oliwy
Sałatka:
  • 1 pokrojona w paski marchewka
  • 1 garść fasolki szparagowej
  • 1 pokrojony ogórek
  • 1 posiekany pęczek natki kolendry
  • 1 pokrojona zielona papaja
  • 1 posiekany pęczek szczypiorku
  • 2 posiekane chili
  • 1 łyżka prażonego sezamu
  • 1 garść posiekanych orzeszków ziemnych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać. Piersi obsmażyć na gorącej patelni, a następnie zalać na kilka godzin marynatą.
Wymieszać składniki dressingu.
Wymieszać składniki sałatki i skropić dressingiem.
Kaczkę pokroić w cienkie plastry i podawać z sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA