Emeril Lagasse

Sałatka z jicamy


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska

Sałatka z jicamy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka jogurtu naturalnego

3 łyżki soku z limonki

2 łyżki octu jabłkowego

2 łyżki cukru

1 łyżka posiekanych liści kolendry

1 łyżeczka kminu

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

3 szklanki korzenia jicamy pokrojonego w cienkie paseczki

½ pęczka dymki

1 drobno pokrojona czerwona cebula

 

 

Przygotowanie:


Połączyć ze sobą jogurt, sok z limonki, ocet, cukier, kolendrę, kmin, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut. Do dużej miski przełożyć jicamę, dymkę i czerwoną paprykę i dodać do tego wcześniej przygotowany dressing. Delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.