Sałatka z jagnięciną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z jagnięciną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

półtorej filiżanki kuskusu

ćwierć filiżanki sułtanek

ćwierć filiżanki prażonych pinioli

skórka i miąższ z jednej pomarańczy

ziarna z jednej kolby kukurydzy ugotowanej na parze

pół główki ugotowanego na parze brokułu

ćwierć filiżanki ugotowanego słodkiego ziemniaka

posiekana czerwona cebula

pół filiżanki jogurtu naturalnego

pęczek mięty

300 g polędwicy jagnięcej pokrojonej w paski

oliwa

woda

łyżeczka sumaku

pół filiżanki natki pietruszki

Przygotowanie:

Kuskus ugotować w tradycyjny sposób. Wymieszać z warzywami, sułtankami i piniolami. Dodać sumak. Przygotować sos z jogurtu, skórki i miąższu pomarańczy oraz mięty. Jagnięcinę usmażyć na oliwie przez 4 minuty z każdej strony i dołożyć do sałatki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.