Rick Stein

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Tropikalne upały Tajlandii i kulinarny sen Dave'a (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Ikra z kraba podkowiastego upieczonego na ruszcie

Zielone mango

Szalotki

Papryczki chilli

Sok z limonki

Sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Mango zestrugać na wiórki. Szalotki i papryczki posiekać. Zmieszać w misce mango, szalotki i papryczki chilli. Dodać sok z limonki i sos rybny, wszystko razem wymieszać. Posypać ikrą kraba podkowiastego i lekko przemieszać.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Młoda ośmiornica z sałatką z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.