Rick Stein

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego


Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Tropikalne upały Tajlandii i kulinarny sen Dave'a (odc.7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Sałatka z ikrą kraba podkowiastego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Ikra z kraba podkowiastego upieczonego na ruszcie

Zielone mango

Szalotki

Papryczki chilli

Sok z limonki

Sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Mango zestrugać na wiórki. Szalotki i papryczki posiekać. Zmieszać w misce mango, szalotki i papryczki chilli. Dodać sok z limonki i sos rybny, wszystko razem wymieszać. Posypać ikrą kraba podkowiastego i lekko przemieszać.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.