Anna Olson

Sałatka z grillowanych owoców morza


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza, Dania z grilla

Sałatka z grillowanych owoców morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g całych kalmarów

oczyszczonych

450 g krewetek

obranych i oczyszczonych

450 g przegrzebków

1 szklanka pociętych na paski liści sałaty radicchio

½ szklanki posiekanej dymki

½ szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów

3 łyżeczki posiekanej świeżej kolendry

2 łyżeczki posiekanej świeżej mięty

3 łyżeczki oliwy extra vergine

2 łyżeczki świeżego soku z limonki

sos chili (niekoniecznie)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill i usmaż owoce morza. Zdejmij z ognia i ostudź. Pokrój owoce morza na kawałki wielkości kęsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami – poza radicchio – dopraw do smaku i wstaw do lodówki. Dodaj radicchio tuż przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.