Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 mały kalafior podzielony na różyczki

1 łyżka kaparów

1 łyżka musztardy ziarnistej

1 rozgnieciony ząbek czosnku

1 łyżka octu cydrowego

pół filiżanki oliwy

1 łyżka koperku

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki pieprzu

1 filiżanka młodych liści szpinaku

1 filiżanka pokrojonych pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:

Kalafior ugotować na parze. Opłukać zimną wodą, żeby zatrzymać gotowanie. Grillować, aż zacznie zmieniać kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Przygotować dressing – w blenderze połączyć musztardę, czosnek, ocet, olej, koperek i przyprawy.
Kalafior wymieszać ze szpinakiem i pomidorami. Polać dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.