Sałatka z fig i mozzarelli

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Sałatka z fig i mozzarelli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 dojrzałe figi, pokrojone na ćwiartki

mozzarella z bawolego mleka, pokrojona na kawałki

garść rukoli

listki mięty, połowa w całości, połowa pokrojona w paseczki

listki bazylii, pokrojone w paseczki

oliwa

sok wyciśnięty z cytryny

sól, pieprz



Przygotowanie:

Rukolę ułożyć na talerzu z listkami mięty. Obłożyć ćwiartkami fig i kawałkami mozzarelli. Posypać pokrojonymi w paseczki listkami mięty i bazylii. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Przelać do słoika. Dressing podawać osobno do samodzielnego użycia po podaniu.



powrót

Podobne przepisy

Kalafiorowe gratin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ryż zasmażany z jajem i warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.