Sałatka z fig i mozzarelli

Sałatka z fig i mozzarelli
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
4 dojrzałe figi, pokrojone na ćwiartki
mozzarella z bawolego mleka, pokrojona na kawałki
garść rukoli
listki mięty, połowa w całości, połowa pokrojona w paseczki
listki bazylii, pokrojone w paseczki
oliwa
sok wyciśnięty z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:
Rukolę ułożyć na talerzu z listkami mięty. Obłożyć ćwiartkami fig i kawałkami mozzarelli. Posypać pokrojonymi w paseczki listkami mięty i bazylii. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Przelać do słoika. Dressing podawać osobno do samodzielnego użycia po podaniu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA