Janella  Purcell

Sałatka z fenkułem i persymoną


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sałatka z fenkułem i persymoną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 słodkie

twarde persymony

1 średni fenkuł z listkami

¼ pęczka mięty

2 mozzarelle

30 ml oliwy

skórka i sok z cytryny

łyżeczka miodu

łyżeczka musztardy dijońskiej

 

 

Przygotowanie:


Pokroić persymony i fenkuł. Ułożyć na talerzu. Poszarpać mozzarellę. Dodać do persymony i fenkułu.
Posypać całość miętą. Pozostałe składniki wymieszać w miseczce. Skropić sałatkę.

powrót

Podobne przepisy

Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z kokosowym „makaronem”
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z owoców tropikalnych
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.