Malka Kafka

Sałatka z czarnych alg


Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia koszerna

odsłon: 16115

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duży ogórek

4 płaty alg nori

3 łyżki prażonego czarnego sezamu

sok z 1 cytryny

łyżka oleju

sos sojowy ciemny i jasny do smaku

 

Przygotowanie:

Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w grubszą kostkę. Algi nori lekko zwilż i potnij na pasy. Można to zrobić nożyczkami. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw w lodówce do schłodzenia się.

powrót

skomentuj przepis

liliu

postów: 17

06.06.2013 16:53

CYTUJ

zrobiłam z glonami wakame, zamiast z nori. zazwyczaj robię tę sałatkę jeszcze z makaronem soba i czerwoną papryką, ale w tej wersji też jest smaczna i prosta:-)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.