Sałatka z borówek amerykańskich i granatu

Sałatka z borówek amerykańskich i granatu
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • cytrynowa pita
  • 1 świeży chlebek pita
  • 1 łyżeczka oliwy extra vergine
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • sól morska i świeżo mielony pieprz do smaku
  • szczypta ostrej papryki w płatkach

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 205 stopni C. Posmaruj chlebek pita pędzlem zanurzonym oliwie energicznie wymieszanej z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Posyp solą morską, świeżo pokruszonym pieprzem i chili. Piecz ok. 5 minut, aż będzie złocisty i chrupki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA