Nadia G.

Sałatka z borówek amerykańskich i granatu


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z borówek amerykańskich i granatu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cytrynowa pita

1 świeży chlebek pita

1 łyżeczka oliwy extra vergine

1 łyżka świeżego soku z cytryny

sól morska i świeżo mielony pieprz do smaku

szczypta ostrej papryki w płatkach

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 205 stopni C. Posmaruj chlebek pita pędzlem zanurzonym oliwie energicznie wymieszanej z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Posyp solą morską, świeżo pokruszonym pieprzem i chili. Piecz ok. 5 minut, aż będzie złocisty i chrupki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.