Janella  Purcell

Sałatka z bobem, pszenicą i miętą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka z bobem, pszenicą i miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka ugotowanego bobu

filiżanka ugotowanej pszenicy freekah

mała czerwona cebula

ząbek czosnku

pokrojony pomidor

pokrojony ogórek

filiżanka liści mięty

filiżanka natki pietruszki

3 łyżki oliwy

skórka z cytryny

łyżka octu umeboshi albo soku z cytryny

2 łyżeczki soli morskiej

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, pistacjami i miętą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Fasolka szparagowa z migdałami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka grecka
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka z jajkiem i bekonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.