Janella  Purcell

Sałatka z arbuzem i fetą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Sałatka z arbuzem i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ćwierć arbuza bez pestek

200 g fety

pęczek rukwi wodnej

3 pomidory

75 ml octu z czerwonego wina

szczypta sumaku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kroimy arbuza, pomidory i fetę. Dodajemy rukiew. Mieszamy oliwę, sumak, ocet sól i pieprz. Polewamy sałatkę.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z pomidorów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka w kolorach reggae
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Sałatka z dyni z rukolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Dynia i cukinia (Odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z plasterków warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.