Janella  Purcell

Sałatka z arbuzem i fetą


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Sałatka z arbuzem i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ćwierć arbuza bez pestek

200 g fety

pęczek rukwi wodnej

3 pomidory

75 ml octu z czerwonego wina

szczypta sumaku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kroimy arbuza, pomidory i fetę. Dodajemy rukiew. Mieszamy oliwę, sumak, ocet sól i pieprz. Polewamy sałatkę.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.