Sałatka tabouleh

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Sałatka tabouleh
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

rukola

natka pietruszki

pomidor

czerwona cebula

sok z 1 cytryny

oliwa extra virgin



Przygotowanie:

Wrzuć do miski drobno posiekaną rukolę i natkę pietruszki. Pokrój pomidora w plastry, a następnie w słupki i kostkę i dodaj do ziół. Równie drobno posiekaj cebulę. Posyp mieszankę solą i pieprzem. Dopraw sokiem z cytryny. Polej wszystko oliwą i wymieszaj.



© Adrian Richardson

powrót

Podobne przepisy

Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałata cezara z kurczakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.