Sałatka sezamowo - ogórkowa

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka sezamowo - ogórkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół długiego ogórka zielonego

łyżeczka sezamu uprażonego

szczypta soli

łyżeczka sos sojowego jasnego

posiekana kolendra

sok z połowy limonki

marynowany imbir

 

 

Przygotowanie:


Ogórka pozbaw pestek i pokrój na bardzo drobne zapałeczki. Posól i odstaw na 10 min żeby puścił wodę – odcedz. Wymieszaj z pozostałym składnikami. Podawaj obok skrojonego sashimi.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.