Bill Granger

Sałatka ryżowa z bobem i karczochami


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Sałatka ryżowa z bobem i karczochami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż

oliwa

sok z cytryny

sól

pieprz

garść natki pietruszki

karczochy (ze słoika)

bób (świeży lub mrożony

obgotowany; może być surowy

jeśli jest bardzo młody)

listki świeżej mięty

 

 

Przygotowanie:


Ryż ugotować w dużej ilości wrzątku, odcedzić. Wyłożyć do miski, skropić oliwą, sokiem z cytryny, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Dodać bób i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Przełożyć na talerz, udekorować kawałkami karczocha i listkami mięty. Skropić całość oliwą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.