Grzegorz  Łapanowski

Sałatka różowa


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 7252

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 ugotowanych na parze ziemniaków średniej wielkości

4 ugotowane na parze buraki

1 pęczek natki pietruszki

1-2 ząbki czosnku

½ czerwonej cebuli

1 wędzona makrela

½ szklanki jogurtu

sól

pieprz

oliwa

świeża kolendra

2 łyżki prażonych pestek dyni

1 łyżka oleju z pestek dyni

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki, cebulę i buraki pokroić w kostkę. Do jogurtu dodać posiekaną natkę, roztarty czosnek. Wymieszać z warzywami. Odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na talerz, posypać mięsem wędzonej makreli, prażonymi pestkami dyni. Polać odrobiną oleju z pestek dyni.

powrót

Podobne przepisy

Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Żółta sałatka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sałata z mango, chili i kalmarami
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka z ogórka i fety
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.