Sałatka nicejska

Sałatka nicejska
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 kawałki tuńczyka (po 150 g każdy)
  • łyżka musztardy
  • 200 ml octu estragonowego
  • oliwa
  • 50 g soli
  • 2 posiekane chili
  • 2 gałązki rozmarynu
  • ćwierć filiżanki natki pietruszki
  • ćwierć filiżanki czarnych albo zielonych oliwek
  • 2 czerwone papryki pokrojone w paski
  • 200 g zblanszowanej fasolki szparagowej
  • ćwierć filiżanki liści bazylii
  • 3 pokrojone dymki
  • 4 anchois
  • 100 g ziemniaków
  • 4 jajka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Tuńczyka przyprawić solą i pieprzem i upiec na grillu. Jajka i ziemniaki ugotować, a następnie pokroić w ćwiartki. Przygotować sos z musztardy, octu i oliwy. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w dużej misce i polać sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA