Sałatka nicejska z łososiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka nicejska z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 x 150 g łososia bez skóry

1 filiżanka zblanszowanej fasolki szparagowej

pół posiekanej czerwonej cebuli

2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

1 filiżanka natki pietruszki

2 jajka na twardo

 

Sos:

1 łyżka skórki z cytryny

1 łyżka tymianku

1 łyżeczka octu winnego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka soli

pół łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Ziemniaki i łososia ugotować na parze (powinien być lekko surowy w środku). Odstawić rybę na 10 minut, następnie podzielić na kawałki.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ze szparagów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z ziemniaków, krewetek i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Sałatka z langusty, fenkułu i winogron
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka z pieczonej marchewki z ziarnami i pęczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z brokułów z migdałami i rodzynkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka nicejska z łososiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.