Sałatka nicejska z łososiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka nicejska z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 x 150 g łososia bez skóry

1 filiżanka zblanszowanej fasolki szparagowej

pół posiekanej czerwonej cebuli

2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

1 filiżanka natki pietruszki

2 jajka na twardo

 

Sos:

1 łyżka skórki z cytryny

1 łyżka tymianku

1 łyżeczka octu winnego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka soli

pół łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Ziemniaki i łososia ugotować na parze (powinien być lekko surowy w środku). Odstawić rybę na 10 minut, następnie podzielić na kawałki.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ze szparagów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z papai
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z grillowanego kalafiora z musztardowym dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka ziemniaczana z pięcioma ziarnami
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z kalafiora z pieczoną ciecierzycą
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.