Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Sałatka:

200 g tuńczyka

ćwierć filiżanki posiekanej natki pietruszki

ćwierć filiżanki czarnych albo zielonych oliwek

2 czerwone papryki pokrojone w cienkie paski

200 g zblanszowanej fasolki szparagowej

1 czerwona cebula

1 ogórek

ćwierć filiżanki liści bazylii

3 posiekane dymki

anchois

100 g ugotowanych ziemniaków

4 ugotowane, obrane jajka

sól i pieprz



Dressing:

2 łyżki francuskiej musztardy

1 ząbek czosnku

sok z jednej cytryny

2 łyżki octu estragonowego

3 łyżki oliwy

sól i pieprz



Przygotowanie:

Tuńczyka przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i zgrillować.

Wszystkie składniki sałatki, poza jajkami, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem.

Składniki dressingu wymieszać. Polać sałatkę.

Wierzch udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z pieczonej marchewki z ziarnami i pęczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z bobu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z langusty, fenkułu i winogron
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.