Sałatka fattoush

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia libańska

Sałatka fattoush
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Sałatka:

4 placki chleba górskiego

2 pokrojone ogórki

6 drobno pokrojonych rzodkiewek

2 główki sałaty rzymskiej

zielona papryka

2 pęczki posiekanego szczypiorku

2 łyżki sumaku

sól i pieprz

pół pęczka natki pietruszki

pęczek koperku

2 pokrojone cytryny

pół posiekanej czerwonej cebuli

pół filiżanki pokrojonej fasolki szparagowej

pokrojone chili bez nasion

oliwa



Pasta:

łyżka świeżego oregano

2 łyżki suszonego oregano

filiżanka oliwy

2 łyżeczki soli

łyżka ziaren sezamu



Przygotowanie:

Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Połączyć składniki pasty. Posmarować nią chleb i przygotować grzanki. Podawać z sałatką.



powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.