Piotr Przykaza

Sałatka cesarska


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Sałatka cesarska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1-2 sałat lodowych

smażony boczek i pierś kurczaka ilość według uznania

5-10 szt. kaparów

grzanki

tarty parmezan

1 cytryna

 

Przygotowanie:

Porwać liście sałaty lodowej na kawałki (powinna być rzymska, ale Polacy twierdzą, że smakuje jak mlecz), wymieszać z dressingiem. Sałatę posypać smażonym w kostkę boczkiem, kaparami, smażoną piersią kurczaka pociętą w paski i grzankami w kostkę. Do dekoracji użyć tarty parmezan i cząstki cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Polska surówka z kalafiora
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z fenkułu z pieczarkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.