Anna Olson

Sałatka brokułowa z cheddarem


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sałatka brokułowa z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ szklanki rodzynek

¼ szklanki suszonej żurawiny

3 szklanki drobnych różyczek brokułów

4 plasterki gotowanego boczku

pokrojone

1 dymka

posiekana

1/3 szklanki majonezu

3 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżka soku z cytryny

1 szklanka tartego średnio dojrzałego sera cheddar

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Namocz w ciepłej wodzie rodzynki i żurawinę przez 1-2 min., aż zmiękną, a następnie odsącz. Wymieszaj w misce brokuły, boczek i dymkę. W innej miseczce zmieszaj majonez, śmietanę oraz sok cytrynowy i dodaj do brokułów. Wsyp starty cheddar, rodzynki oraz żurawinę, dopraw do smaku i starannie wymieszaj. Wstaw do lodówki przed podaniem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.