Jacques Reymond

Salami


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Salami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 kg grubo zmielonej wieprzowiny

1 kg tłuszczu wieprzowego (grubo zmielonego)

84-90 g soli (28-30 g na każde kilo mięsa)

czarny pieprz (zgnieciony)

suszone ostre chili do smaku

nasiona kopru włoskiego

całe lub zmielone

do smaku

papryka w proszku do smaku

osłonki na kiełbasę

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać mięso, sól, pieprz, chili, koper włoski i paprykę i odstawić na ok. 3 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Frykas wieprzowy
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Burritos z kurczakiem i sałatką
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pulled pork – wieprzowina długo pieczona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.