Sajgonki z ciasta sojowego

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sajgonki z ciasta sojowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

placki z ciasta sojowego

kurczak

obrane i wyżyłowane krewetki

orzechy wodne

5 szalotek

marchewka

ząbek czosnku

pół łyżeczki czarnego pieprzu

pół łyżeczki soli kamiennej

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka oleju sezamowego

1 żółtko

 

 

Przygotowanie:


Półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Zmielić kurczaka i krewetki, wrzucić drobno posiekane orzechy wodne, szalotki, marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki i ząbek czosnku. Posolić, dodać sos ostrygowy, sos sojowy, olej sezamowy, żółtko i półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej. Placki z mąki sojowej przecinamy na pół. Napełniamy je nadzieniem i sklejamy masą z skrobii kukurydzianej i wody. Gotujemy sajgonki na parze 10 minut, a następnie smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary faszerowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.