Sago z owocami

Sago z owocami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przygotowanie:


Składniki
filiżanka sago
2 filiżanki mleczka migdałowego
2 łyżki wiórków kokosowych
2 mango
kobiałka truskawek
2 łyżeczki agaru
niesłodzony sok z owoców (jabłek, gruszek, truskawek)

Przygotowanie
Gotujemy sago w mleczku migdałowym przez 20 minut. Mieszamy z wiórkami kokosowymi i przelewamy do kubeczków. Owoce miksujemy z sokiem. Wlewamy je na patelnię, dodajemy agar i gotujemy przez 10 minut. Lekko schładzamy i polewamy wierzch sago. Wstawiamy do lodówki, żeby zastygło.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA