Jacques Pépin

Sabayon z truskawkami


Przepis z programu Julia i Jacques gotują w domu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery

Sabayon z truskawkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 do 650 gramów świeżych

dojrzałych truskawek

łyżka cukru lub trochę więcej

do smaku

2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub trochę więcej

do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na godzinę przed podaniem deseru opłukać truskawki (z szypułkami) i osączyć, rozkładając na papierowym ręczniku. Usunąć szypułki. Truskawki pokroić wzdłuż na połówki lub na ćwiartki. Przełożyć do miski. Posypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Ostrożnie wymieszać. Spróbować. W razie potrzeby dodać więcej cukru lub soku z cytryny. Odstawić na bok do macerowania.

powrót

Podobne przepisy

Grube naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Budyń z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pudding ryżowy z egzotyczną sałatką
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Shrikhand z truskawkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mus czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.