Jacques Pépin

Sabayon z truskawkami


Przepis z programu Julia i Jacques gotują w domu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery

Sabayon z truskawkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 do 650 gramów świeżych

dojrzałych truskawek

łyżka cukru lub trochę więcej

do smaku

2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub trochę więcej

do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na godzinę przed podaniem deseru opłukać truskawki (z szypułkami) i osączyć, rozkładając na papierowym ręczniku. Usunąć szypułki. Truskawki pokroić wzdłuż na połówki lub na ćwiartki. Przełożyć do miski. Posypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Ostrożnie wymieszać. Spróbować. W razie potrzeby dodać więcej cukru lub soku z cytryny. Odstawić na bok do macerowania.

powrót

Podobne przepisy

Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.