Tomasz Jakubiak

Ryż na mleku z dodatkiem owoców i z syropem klonowym


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 213

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g ryżu

500 ml mleka

laska wanilii

1 pomarańcza

łyżka masła

garść malin

2 jabłka

duża gruszka

3 śliwki

Przygotowanie:

Ryż wypłucz w wodzie. Przesyp do garnka i zalej mlekiem. Dodaj wanilię i maliny.
Gotuj na małym ogniu, mieszaj co jakiś czas.
Jabłka, śliwki i gruszkę pokrój w kostkę i wymieszaj.
Ciepły ryż nałóż do misek, posyp owocami i polej syropem klonowym.

powrót

Podobne przepisy

Mini tatin z porami i boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.