Ainsley Harriot

Ryby zapiekane na grillu w brytfance


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ryby zapiekane na grillu w brytfance
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z łososia lub troci

sok z cytryny

sól

pieprz

kilka ząbków czosnku

pokrojonych na cienkie plasterki

olej słonecznikowy i kilka łyżek masła do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Ryby skropić hojnie sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i solą, posypać plasterkami czosnku.
W solidnej brytfance rozgrzać na grillu olej słonecznikowy z kilkoma łyżkami masła. Włożyć ryby, przykryć folią aluminiową. Piec na lekko rozgrzanych węglach około 20 minut, polewając od czasu do czasu tłuszczem. Podawać z młodymi ziemniakami z wody z masłem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.