Ryba z panch phoron

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska

Ryba z panch phoron
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżeczka prażonego kminu

1 łyżeczka prażonej kozieradki

1 łyżeczka prażonego kopru włoskiego

1 łyżeczka prażonej gorczycy

1 łyżeczka prażonej czarnuszki

1 łyżeczka prażonego sezamu

2 łyżki mąki z brązowego ryżu (opcjonalnie)

2 filety z piotrosza albo innej białej ryby

1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych

natka kolendry i limetka do dekoracji

Przygotowanie:

Przyprawy zemleć w młynku albo rozdrobnić w moździerzu. Wymieszać z mąką.
Rybę pokroić na 3-centymetrowe kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Panierować rybę w mące z przyprawami i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z natką kolendry i kawałkami limetki.

powrót

Podobne przepisy

Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Burgery rybne z sałatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.