Ryba z panch phoron

Ryba z panch phoron
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
kuchnia bangladeska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 łyżeczka prażonego kminu
  • 1 łyżeczka prażonej kozieradki
  • 1 łyżeczka prażonego kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka prażonej gorczycy
  • 1 łyżeczka prażonej czarnuszki
  • 1 łyżeczka prażonego sezamu
  • 2 łyżki mąki z brązowego ryżu (opcjonalnie)
  • 2 filety z piotrosza albo innej białej ryby
  • 1 łyżka oliwy albo oleju z otrębów ryżowych
  • natka kolendry i limetka do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przyprawy zemleć w młynku albo rozdrobnić w moździerzu. Wymieszać z mąką.
Rybę pokroić na 3-centymetrowe kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Panierować rybę w mące z przyprawami i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z natką kolendry i kawałkami limetki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA