Ryba z curry i garam masalą

Ryba z curry i garam masalą
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyć filety i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski włożyć jogurt, dodać garam masalę, czarną gorczycę, kolendrę, kmin, sproszkowane chili, kardamon i sól. Wymieszać. Włożyć filety i rękoma wymieszać, tak, aby filety pokryły się warstewką jogurtu z przyprawami. Przykryć folią plastikową i odstawić na mniej więcej godzinę. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać imbir, czosnek, chili, liście curry i wiórki kokosowe. Podsmażać przez parę minut, aż wiórki lekko się przyrumienią. Dodać pomidory, cukier i ocet balsamiczny. Gotować bez przykrycia na małym ogniu 20-30 minut, aż chutney zgęstnieje. Na patelni rozgrzać olej, otrząsnąć rybę z nadmiaru jogurtu i smażyć na złoto, około 3-5 minut z każdej strony. Podawać z łyżką ciepłego chutneya na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA