Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek

Przepis z programu Rick Stein na Dalekim Wschodzie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska

Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 x 350 g ryby (lucjan

okoń albo morlesz)

 

 

Przygotowanie:


Rozetnij brzuch jednej ryby aż do ogona. Rozetnij głowę niemal na pół, od pyska. Rozłóż i rozpłaszcz, dociskając wzdłuż kręgosłupa, aby wnętrze ryby dotykało deski. Tak przygotuj wszystkie sztuki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.