Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek

Przepis z programu Rick Stein na Dalekim Wschodzie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska

Ryba w całości z grilla i balijski sambal z trawy cytrynowej i szalotek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 x 350 g ryby (lucjan

okoń albo morlesz)

 

 

Przygotowanie:


Rozetnij brzuch jednej ryby aż do ogona. Rozetnij głowę niemal na pół, od pyska. Rozłóż i rozpłaszcz, dociskając wzdłuż kręgosłupa, aby wnętrze ryby dotykało deski. Tak przygotuj wszystkie sztuki.

powrót

Podobne przepisy

Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona żabnica z rozmarynem i czosnkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kotleciki rybne
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.