Ryba pod kruszonką

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Ryba pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z białej ryby podzielone na dwa równe kawałki

100 g tartej bułki

 

Jeden lub więcej z poniższych dodatków:

musztarda dijon

pesto z bazylii

oliwa

chrzan

tapenade

sos pomidorowy

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Ułóż kawałki ryby w odpowiednim naczyniu żaroodpornym. Każdy dopraw solą i pieprzem. Na filetach rozsmaruj wybrany dodatek. Przykryj grubą warstwą tartej bułki. Piecz przez 12-15 minut, aż mięso się upiecze i łatwo rozpada na kawałki, gdy wbijesz nóż.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.